Peči s hermetično zgorevalno komoro

Zakaj izbrati peč z zaprto komoro?

Peči s hermetično zgorevalno komoro 12. 07. 2023 21:04:56 Univectra d.o.o. ExpertFlame

Standardna peč na pelete črpa zrak za zgorevanje iz prostora, v katerem je nameščena, zato so za zadostno oskrbo s kisikom potrebni dovodi zraka v prostor. Peči na pelete z zaprto komoro delujejo tako, da črpajo kisik neposredno od zunaj prek direktno preko priključene cevi in so povezane na dimnik z zrakotesnim dimovodom.

Priključki za zrak niso obvezni, kaminske peči na pelete s hermetično komoro pa lahko namestite v katero koli sobo, tudi v tiste, kamor ni mogoče postaviti klasičnih peči. Peči na pelete s hermetično komoro so varna, učinkovita in udobna izbira za vse vrste domov, zato je bila oblikovana zelo široka ponudba, da bi našli najprimernejšo rešitev za vsako potrebo.

Varno v vsaki sobi

Odlično se obnese v prostorih, kot so garsonjere ali spalnice, in izpolnjuje zahteve pasivnih hiš, saj črpa kisik neposredno od zunaj, s katerim je povezan z nepredušno cevjo, s čimer odpade potreba po dovodu zraka, izognemo se posegom v steno in s tem povezanim dodatnim stroškom ter odpravimo nadležne prepihe hladnega zraka, ki prispevajo k zniževanju temperature v prostoru.

Trdno in neprepustno

To je varno, saj v primeru nenadne zaustavitve kotla zgorevalni plini ostanejo ujeti v peči in ne uidejo v zrak.

Hermetična peč je zrakotesna: zrak ne more vstopiti v peč ali izstopiti iz nje, razen po posebej za to zasnovanih kanalih; v primeru izredne nevšečnosti se dim, ki ga proizvaja peč, ne more razširiti v prostor.

Okolju prijazno in praktično

Pri peči na pelete z zaprto komoro je izgorevanje bolj enakomerno, zato je manj emisij in večja učinkovitost.

Zrak je bolj zdrav, saj iz peči ne uhaja dim, tudi med vžiganjem. Tudi čiščenje je lažje, saj se zrak v peči predhodno segreje in tako nastane zaprt krog, ki preprečuje, da bi se dim usedal na steklo.

Skladno z evropskimi standardi

Upošteva predpise EU in izpolnjuje standarde najbolj strogih evropskih držav, kot so Francija, Avstrija in Nemčija.

Standard UNI 10683:2012 določa, da je v garsonjerah in spalnicah obvezna vgradnja zrakotesnih naprav v zrakotesno komoro, zato ni obvezno zagotoviti dovoda zraka za vse druge sisteme zgorevanja in ogrevanja.

Share this post
Arhiv