Magnetni ločevalnik nesnage

Zaustavite nesnago v sistemu toplotne črpalke

Magnetni ločevalnik nesnage 13. 07. 2023 00:01:23 Univectra d.o.o. ExpertFlame

Različne komponente, ki sestavljajo klimatski sistem, se obrabljajo zaradi nečistoč, ki krožijo v tekočini za prenos toplote. Če niso ustrezno odstranjene, lahko povzročijo zamašitev in zatikanje črpalk, zmanjšano zmogljivost toplotnih izmenjevalnikov, neenakomerno delovanje ventilov in neustrezen prenos toplote.

V določenih primerih sistemov toplotnih črpalk, ki so zelo zapleteni in občutljivi, je uporaba magnetnega filtra za umazanijo neizogibna. Umazanija namreč lahko povzroči zamašitev že tako okrnjenih notranjih prehodov ali prepreči pravilno delovanje notranjih regulacijskih organov. Ker je toplotna črpalka generator, ki deluje z nizkimi temperaturnimi skoki, lahko že manjša odstopanja v pretoku negativno vplivajo na njeno delovanje.

Zato je pomembno izbrati filter za nesnago, ki zagotavlja optimalno filtriranje.

Večja kot je učinkovitost filtriranja filtra magnetnih delcev, večje je zagotovljeno delovanje, učinkovitost in varnost novih ogrevalnih in hladilnih sistemov, ki uporabljajo napredne tehnologije, kot so sistemi toplotnih črpalk.

Magnetni filter za umazanijo je nameščen kot zunanji sestavni del sistema, po možnosti pred generatorjem, da se sčasoma ohrani njegova učinkovitost.

Magnetni filter za odstranjevanje nesnage je izredno vsestranska integrirana naprava: lahko se namesti na vodoravne ali navpične cevovode, ne da bi se spremenile njegove funkcionalne in hidrodinamične lastnosti.

Share this post
Arhiv