Peči na pelete z naravno konvekcijo

This is subtitle

Peči na pelete z naravno konvekcijo 12. 07. 2023 21:01:47 Univectra d.o.o. ExpertFlame

Večina peči na pelete na trgu je opremljena z ventilatorjem, ki piha vroč zrak, ki se proizvaja v peči, in ga hitro razporedi po prostoru. Konvekcijske peči nimajo ventilatorja.

Ker nimajo notranjega ventilatorja, so ti izdelki veliko tišji od povprečnih ventilatorskih peči na trgu.

Ker te peči ne vpihujejo zraka, ne dvigujejo prahu in bakterij ter manj izsušujejo zrak, kar zagotavlja prijetnejšo klimo, zlasti za alergike.

Peč izžareva toploto za 360 stopinj in nima nobenega čelnega ventilatorja.

Brez ventilatorja se toplota počasi širi po prostoru. Če je prostor hladen ali slabo izoliran, lahko traja dlje časa, da doseže želeno temperaturo.

Naravna konvekcijska peč deluje podobno kot tradicionalni radiator. Proizvedena toplota je lokalizirana v bližini peči in je ni mogoče prenašati drugam, na primer za ogrevanje drugih prostorov, kot je to značilno za kaminske peči.

Ker so zasnovane tako, da z okoljem izmenjujejo čim več toplote, so te peči na zunanji površini v povprečju toplejše od drugih.

Kaminska peč z naravno konvekcijo je verjetno idealen izdelek za vas, če ogrevan prostor ne presega 70-80 kvadratnih metrov in ima dobro izolacijo. Prav tako jo morate pustiti vklopljeno vsaj nekaj ur čez dan.

Nekatere ventilatorske peči na pelete imajo možnost izklopa ventilatorja in se v tem načinu ogrevajo z naravno konvekcijo. Vendar je ta funkcija običajno dovoljena le pri najnižji toplotni moči.

Če je prednostna zahteva udobno in tiho ogrevanje, je naravna konvekcijska peč dobra izbira. Po drugi strani pa, če iščete peč, ki bo ogrela prostor v nekaj minutah, ali če nameravate proizvedeno toploto uporabiti za ogrevanje več prostorov hkrati, ta peč ni za vas.

Share this post
Ključne besede
Arhiv