Peči na pelete s cevnim razvodom

Zakaj izbrati kanalsko peč na pelete?

Peči na pelete s cevnim razvodom 12. 07. 2023 21:02:33 Univectra d.o.o. ExpertFlame

S kanalsko pečjo na pelete zagotovite svojemu domu alternativni ogrevalni sistem, ki izkorišča ogrevalno moč peletov in udobje distribucije toplega zraka v več prostorov v hiši.

Kadar je treba z enim virom toplote ogrevati več prostorov, si lahko omislite kanalsko peč na pelete.

Peči na pelete s cevnim razvodom so idealna rešitev za učinkovito in funkcionalno ogrevanje več prostorov v vašem domu z močjo ene peči.

Zahvaljujoč sistemu cevovodov, ki odvajajo vroč zrak iz sistema v druge prostore, je mogoče toploto enakomerno porazdeliti v več prostorov v isti hiši.

Kanalski sistem je zelo funkcionalna in priročna izbira za ogrevanje, ki je varčna in hitra v smislu namestitve in odzivnega časa.

Vendar je treba upoštevati nekatere omejitve. Dolžina sistema kanalov je omejena na nekaj metrov, kar določi proizvajalec za vsak model posebej. Med prehodom skozi kanale lahko vroč zrak izgubi toplotno zmogljivost. Količina vročega zraka, ki ga je mogoče poslati v sistem kanalov, je manjša od količine vročega zraka, ki se dovaja s čelnim izpihom.

Najboljše kanalske peči omogočajo poljubno in popolnoma neodvisno nastavitev prezračevanja, da bi dosegli prilagojeno udobje v različnih prostorih, ki jih doseže kanalski zrak. Na ta način je mogoče v različnih prostorih doseči različne temperature, vse to zaradi enega samega generatorja toplote.

Share this post
Ključne besede
Arhiv