Zakaj bi morali nadgraditi vložek na drva

Prenehajte izgubljati toploto z odprtim kaminom

Zakaj bi morali nadgraditi vložek na drva 12. 07. 2023 21:01:01 Univectra d.o.o. ExpertFlame

Kaminski vložki so conski grelniki, kar pomeni, da ogrevajo določene prostore v vašem domu. V teh prostorih, kot so dnevne sobe, spalnice in drugi skupni prostori, ljudje običajno preživijo največ časa. Kamini na drva proizvajajo sevalno toploto, ki seva v vse smeri in tako pomaga povišati temperaturo okolice, za učinkovitejše ogrevanje večjega dela vašega doma pa jih lahko kombinirate s puhalom.

Prihranek denarja za ogrevanje

Odprti kamini povzročajo veliko toplotnih izgub. Tudi pri zaprti loputi lahko iz vašega doma uhaja topel zrak, vanj pa lahko vstopa hladen zrak. To pomeni, da morate nenehno segrevati več hladnega zraka, da lahko vzdržujete temperaturo. Vložek za kamin zatesni vaš dom in znatno zmanjša količino toplotnih izgub. Kaminski vložki pomagajo vzdrževati temperaturo v prostoru, ko ga ne uporabljate, in ustvarjajo toploto in udobje, ko ga uporabljate, kar pomeni prihranek pri stroških, ne da bi se zaradi tega morali zateči k puloverju.

Povečanje učinkovitosti

Pri tradicionalnih zidanih kaminih so lahko toplotne izgube resnična težava. Odprto ognjišče s poleni ima le 10-15-odstotni izkoristek, kar pomeni, da približno 85-90 % proizvedene toplote takoj odide v dimnik in iz vašega doma. Poleg tega je posledica tega neučinkovitega kurjenja neučinkovita raba goriva in potreba po tem, da vsakih nekaj ur poskrbite za ogenj.

Kaminski vložki rešujejo problem izgube toplote tako, da je vse v zaprti školjki. To preprečuje nastanek vleka in uhajanje toplote naravnost skozi dimnik. Poleg tega zaprto kurišče omogoča veliko učinkovitejše izgorevanje - približno 70-75 %. Ta povečana učinkovitost zagotavlja tudi daljši čas gorenja.

Preoblikovanje prostora

Z vgradnjo kaminskega vložka lahko bistveno spremenite izgled prostorov, brez da bi bilo treba opraviti večjo prenovo.

Kamin je osrednja točka večine prostorov. Z dodajanjem kaminskega vložka lahko redno doživljate toploto in udobje kamina, hkrati pa boste svojemu domu dodali vizualno prijeten in trajen element. Kaminski vložek, ki je zasnovan tako, da se prilega obstoječi zidavi, lahko posodobi zasnovo vašega prostora, očisti kamin ter skrije grde saje in pepel.

Share this post
Ključne besede
Arhiv