Štedilniki na drva

Tradicija in tehnologija

Štedilniki na drva 12. 07. 2023 21:08:11 Univectra d.o.o. ExpertFlame

Štedilnik na drva je izjemno vsestranska naprava, saj omogoča kuhanje in ogrevanje prostora hkrati, torej ima dve funkciji v eni.

Štedilnik na drva ima veliko prednosti z različnih vidikov, tako estetskih kot funkcionalnih. Gre za kuhalnik, ki zahteva uporabo drv, ekonomičnega gorivo, hkrati pa ima tudi visok toplotni izkoristek.

Tako ne bi bila topla in funkcionalna le peč, ampak bi bila celotna hiša dobro ogrevana brez potrebe po dodatnih pečeh. Druga neverjetna prednost, povezana s pravkar opisanim, je možnost shranjevanja toplote. Sodobne peči na drva so izdelane iz litega železa, keramike in ognjevzdržnih opek, zato lahko shranjujejo toploto in jo počasi sproščajo, zaradi česar prostor dlje časa ostane topel.

Z enim samim elementom, štedilnikom na drva, boste lahko pripravili okusne jedi, ogreli vodo in celotno okolje, skratka, to je zagotovo vredna naložba. Poleg tega je ta vrsta kuhanja ena izmed najbolj spoštljivih do narave. Kaj to pomeni. Z uporabo štedilnika na drva za kuhanje lahko ogrevate svoj dom in pripravljate toplo vodo, pri tem pa se izognete porabi drugih goriv; poleg tega les ne potrebuje industrijske predelave, je okoljsko trajnosten in, kar je najpomembneje, je na voljo v naravi.

Štedilnik na drva je prav tako čudovit element pohištva. Sodobni štedilniki na drva so estetski in so običajno izdelani iz litega železa, lahko pa tudi iz jekla. Ti štedilniki so lahko prevlečeni z različnimi materiali, kot so keramika, steklo, lahko pa so tudi glazirani v različnih barvah.

Share this post
Ključne besede
Arhiv