Kamini na drva

Brezčasni čar ognja

Kamini na drva 12. 07. 2023 21:03:33 Univectra d.o.o. ExpertFlame

Kamin bo ogrel prostor in hišo, v kateri je nameščen, po prostoru pa se bo širil dober vonj lesa in pomirjujoč zvok njegovega prasketanja. Popolno družabno vzdušje, minimalna količina ostankov in pepela.

Kamin na drva ima veliko prednosti. Kot gorivo se uporablja les, torej biomaso, zato je trajnosten. Omogoča prihranek pri računu za ogrevanje. Predvsem pa v tem članku ne želimo analizirati materialnih prednosti ogrevalnega sistema, kot je kamin, temveč tiste, ki zadevajo človeško toploto, vzdušje, ki ga lahko ustvari, in njegovo lastnost, da postane jedro druženja. Dejansko se kamin ne uporablja le za ogrevanje prostora, ampak predstavlja tudi pravo zbirališče za sorodnike in prijatelje, vir toplega ugodja, da lahko zimo preživimo v družbi, pred ognjem. Od nekdaj je imel družabno in družinsko funkcijo.

Vložki

Kaminski vložki so namenjeni zamenjavi starega odprtega kamina in se namestijo v obstoječi prostor, tako da vašemu staremu kaminu vdihnejo novo življenje, hkrati pa ohranijo ves čar plamena. Poleg tega zaradi visoke energetske učinkovitosti in emisij zagotavljajo učinkovito in okolju prijazno ogrevanje vašega doma. Vložki so lahko tudi odlična rešitev za nove namestitve.

Ognjišča

Ognjišča so zelo podobna vložkom; vedno imajo vrata z desnim ali levim odpiranjem, poleg tega pa imajo močan litoželezni okvir in izravnalno oporo. Uporabljamo jih lahko tudi za nove inštalacije s posebej oblikovanimi oblogami.

Monobloki

Monobloki so kamini s skritim odpiranjem vrat kurišča na način "gor in dol". Imajo nastavljivo višino in so opremljeni s kolesi za lažjo postavitev. Za te elemente je treba na kraju samem vedno zagotoviti namensko konstrukcijo za oblogo generatorja.

Share this post
Ključne besede
Arhiv