La Nordica Extraflame Venezia

Restyling Suggestions

La Nordica Extraflame Venezia 12. 07. 2023 21:08:25 Univectra d.o.o. ExpertFlame

Podjetje La Nordica-Extraflame predstavlja Restyling Suggestions, serijo oblikovalskih konceptov za prenovo notranjosti, ki prikazujejo vsestranskost in funkcionalnost naših izdelkov. Glavna junaka tega projekta sta novi štedilnik na drva Venezia in prenova zelo sugestivnega okolja, ruševin stare kmetije v Apuliji, ki je spremenila svoj obraz, nadgradila in na novo interpretirala prostore v skladu z današnjimi navadami in življenjskim slogom, hkrati pa okrepila značilne arhitekturne elemente podeželskih stavb južne Italije, ki so tako dobro usklajeni na tem območju.

Štedilnik na drva spet postajajo kraji druženja, preživljanja časa in srečevanja, družinski in družabni kotički.

V tej stari apulijski kmetiji, prenovljeni v sodobnem slogu, velik odprt prostor združuje jedilnico in kuhinjo, kjer štedilnik na drva Venezia s svojo tradicijo, ki je preoblikovana v sodoben ključ, obuja spomine na okuse daleč v preteklosti, z dodatkom najnovejše tehnologije.

Obloga iz nerjavečega jekla osvetljuje debelo kuhalno ploščo iz litega železa, ki je zasnovana tako, da kar najbolje izkoristi moč kuhinje, medtem ko nam dvojna velika črna steklena vrata s sitotiskom omogočata, da v celoti občudujemo lepoto ognja.

Venezia je vsestranska: gre za prostostoječi štedilnik na drva, vendar ga je mogoče varno postaviti tudi v stik s pohištvom, ne da bi potrebovali dodatne komplete, saj je za to posebej certificiran.

Zaradi svoje širine 90 cm je kompakten in omogoča varno optimizacijo prostora. Standardno ima veliko kurišče in veliko pečico (44 l) s svetilko, ki v kratkem času doseže optimalno temperaturo.

Ima moč 8,3 kW in poleg kuhanja s konvekcijo in sevanjem ogreje do 238 kubičnih metrov, kar je popolnoma v skladu z najstrožjimi evropskimi predpisi.

Zaradi ventila za odvečno paro, sistema BBC za dovod zunanjega zgorevalnega zraka, možnosti izbire odvoda dimnih plinov in praktične dodatne opreme je še bolj prilagodljiv in varen tako z vidika vgradnje kot vzdrževanja.

Share this post
Ključne besede
Arhiv