ExpertFlame - AmbiTim d.o.o. ExpertFlame

Hermetične peči na pelete Cadel

Varnost je na prvem mestu

27 maj 2019 2023-05-29 Predstavitve 0 comment
Cadel se je odločil, da varnost ni opcija, zato vse peči na pelete serijsko vgrajujejo hermetično kurišče. Ta tehnologija, poleg posebno izboljšane stopnje varnosti, bistveno izboljša učinkovitost delovanja in zmanjšuje onesnaževanje.

Običajna peč na pelete pridobiva zrak za izgorevanje iz prostora, v katerem se nahaja, zato je potrebno poskrbeti za ustezen dovod zraka. Hermetično kurišče deluje tako, da potreben zrak za izgorevanje zajema iz zunajosti preko cevi. Odvod dimnih plinov je hermetično zatesnjen.

Zračniki niso obvezni za peči na pelete s hermetično izgorjevalno komoro in zato jih je mogoče namestiti v kateri koli prostor, tudi v tiste, kjer klasičnih peči ni mogoče postaviti. Cadel želi zagotoviti maksimalno varnost, zato je ustvaril širok in zelo raznolik asortiman hermetičnih kaminskih peči na pelete.

Hermetične kaminske peči na pelete Cadel so primerne za prostore, kot so garsonjere ali spalnice, in ustrezajo zahtevam pasivnih hiš, saj zrak potreben za izgorevanje je zajet neposredno od zunaj. Ker ni potrebe po zračnikih ni možnosti po motečih prepihih hladnega zraka, ki prispevajo k zniževanju temperature v prostoru.

Hermetična peč ponuja dodatno varnost, ker v primeru nenadnega izklopa, izgorevalni plini ostanejo ujeti znotraj peči. V hermetični peči zrak ne more vstopiti ali izstopiti, razen iz posebej pripravljenih cevnih razvodov, zato v primeru izrednih nevšečnosti se dim ne more širiti v prostor.

Share this on